Hoeveel bedragen de bodemisolatie kosten?

0 Comments

Het komt vandaag de dag bijzonder vaak voor dat mensen de keuze maken om over te gaan tot het laten isoleren van de vloer van hun woning. Het is evenwel van belang om er rekening mee te houden dat het isoleren van dit onderdeel van je pand op verschillende manieren kan gebeuren. Om te beginnen is het bijvoorbeeld zo dat je kan kiezen voor het laten toepassen van echte vloerisolatie. Dat is echter niet alles. Bovendien is het namelijk eveneens zo dat je kan rekenen op de mogelijkheid om je kruipruimte te gaan isoleren. In het bijzonder je verdiepen in de geldende bodemisolatie kosten zou in de praktijk zomaar eens erg interessant kunnen zijn. 

Wat is bodemisolatie precies?

Het isoleren van de vloer van je woning is vandaag de dag op tal van uiteenlopende manieren mogelijk. Meer concreet kan je er in eerste instantie voor kiezen om de vloer zelf te gaan isoleren. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door het voorzien van vloerisolatieplaten. Een andere manier om dit voor mekaar te krijgen is het isoleren van de kruipruimte. Dit kan gebeuren op meerdere manieren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om ervoor te kiezen om de kruipruimte op te vullen, maar kan je ook opteren voor het voorzien van bodemisolatie. In de praktijk blijkt vooral deze laatste optie vaak te worden toegepast. Dit is niet in het minst het geval omdat de bodemisolatie kosten er bekend om staan in de praktijk eigenlijk behoorlijk goed mee te vallen.

Wat zijn de gemiddelde bodemisolatie kosten? 

Voordat je de definitieve keuze zal maken om het toepassen van bodemisolatie uit te laten voeren is het natuurlijk van belang om je bewust te zijn van de gemiddelde bodemisolatie kosten waarvan sprake is. Wat deze kosten betreffen zal je rekening willen houden met de volgende:

  • Gemiddeld 17 euro per vierkante meter bij isolatiematrassen;
  • Gemiddeld 20 euro per vierkante meter bij EPS parels;
  • Gemiddeld 25 euro per vierkante meter bij schelpen;

Bovenstaande maakt duidelijk dat de bodemisolatie kosten welke aangerekend zullen worden sterk afhankelijk kunnen zijn van het soort isolatiemateriaal waar gebruik van wordt gemaakt. Het loont dan ook zeker de moeite om even de verschillende soorten isolatiematerialen en hun kosten en gemiddelde isolatiewaarde tegenover elkaar af te gaan wegen. Zoveel is wel zeker. Op die manier maak je in de praktijk eigenlijk altijd probleemloos de interessantste keuze.

Besparen op bodemisolatie kosten? Dat is zeker mogelijk!

Zou je graag de bodemisolatie kosten waarvan sprake is willen drukken? Dat kan! Het enige wat je daarvoor eigenlijk hoeft te doen is een vergelijking uit te voeren. Je dient er evenwel in de praktijk rekening mee te houden dat het uitvoeren van deze vergelijking een aantal verschillende aandachtspunten vereist. In eerste instantie dien je immers de kosten te gaan vergelijken waarvan sprake is bij de verschillende aanbieders van bodemisolatie. Hou er echter rekening mee dat dit zeker niet alles is. Bovendien spreekt het immers voor zich dat je een keuze kan maken tussen verschillende soorten isolatiematerialen. Ook hierbij kan er sprake zijn van een aanzienlijk verschil in kosten waar je graag aandachtig voor zal willen zijn. Klik hier voor meer informatie. 

Related Posts